Încă o noapte fără apă în Onești! Care sunt cartierele afectate

In Actualitate, Social
septembrie 26, 2023
Comunicat RAJA/Din noaptea de marți – 26 septembrie 2023, ora 23.00, până miercuri – 27 septembrie 2023, ora 04.00, se va sista furnizarea apei potabile în municipiul Onești, județul Bacău, în vederea executării lucrărilor de montare a unei vane de legătură pe conducta de alimentare cu apă de la intersecția străzilor Trotuș cu Cireșoaiei.
Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Mărășești (nr. 1-10), Republicii (nr. 43-78), Buciumului, Armoniei, Chimistului, Pinului, Daciei, Trotușului, Ana Ipătescu, Cireșoaiei, Lanul Gării, Podul Alb, Dumbravei, Podei, Slănicului, Bacăului, Caracalului, precum și cei din cartierele Slobozia și Belci.
Investiția face parte din Contractul de Lucrări “CL 1 – Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a rețelelor de canalizare menajeră în Municipiul Onești” în valoare de aproximativ 71 mil. lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.
Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.
Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.