Max Verstappen, „Olandezul Zburător” ce doboară recorduri în Formula 1. Ce legături personale are cu doi foști campioni din Marele Circ

In Actualitate, Diaspora, Sport
septembrie 26, 2023

Max Verstappen (Red Bull Racing) domină cu o autoritate nemaîntâlnită sezonul 2023 de Formula 1. Pilotul olandez a câștigat Marele Premiu al Japoniei disputat pe legendarul circuit de la Suzuka și a ajuns la 400 de puncte în clasamentul general al piloților după doar 16 etape disputate! Totodată, victoria lui Max a securizat matematic titlul pentru Red Bull în clasamentul echipelor, constructorul austriac reușind această performanță în curtea celor de la Honda, motoristul care îi este alături de cinci sezoane.

În ceea ce îl privește pe “Super Max”, cum este alintat de fani, acesta  a reușit la începutul lunii septembrie, cu ocazia cursei de la Monza, să câștige a 10-a victorie consecutivă, stabilind un record absolut în acest sport și se îndreaptă cu pași mari către al treilea titlu de campion mondial din carieră. Tânărul care va împlini 26 de ani la finalul lunii septembrie a început să fie comparat de către specialiști cu legendarul Michael Schumacher datorită abilităților de a conduce constant o mașină peste limită, a agresivității și curajului în duelurile de pe pistă și a emulației produse în rândul fanilor de pretutindeni.

Dar în spatele tuturor acestor realizări și a muncii depuse mai este un element care îl plasează pe Max Verstappen lângă Michael Schumacher, iar acesta vine din familie. Tatăl său este Jos Verstappen, fost pilot de Formula 1, care a debutat alături de campionul german în 1994 la echipa Benetton, legând în timp o prietenie trainică. Ca o consecință, cele două familii și-au petrecut des vacanțele împreună, iar micul Max a avut ocazia să îl cunoască și involuntar să învețe de la Schumi senior.

Verstappen și în viața de adult a stabilit o legătură cu un fost campion din Formula 1. De aproape trei ani, Max trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Kelly Piquet, fiica brazilianului Nelson Piquet, o legenda a Marelui Circ din anii ’80. Kelly este model și influencer, având la activ și articole scrise pentru reviste de succes. Pe linie maternă, tânăra este olandeza, ea vorbind și la propriu și la figurat pe limba lui Max.

Pentru “Olandezul Zburător”, căruia Red Bull îi dă aripi spre noi succese, niciun record nu pare imposibil. Grație succeselor din acest sezon (14 din ultimele 17 curse disputate), Max se apropie vertiginos de borna de 50 de victorii în Formula 1. De la debutul său la doar 17 ani în cea mai prestigioasă competiție a sporturilor cu motor, Verstappen a resetat numeroase recorduri datorită talentului său înnăscut, precum cel mai tânăr câștigător al unei curse sau cel mai tânăr pilot care stabilește un tur rapid. Rămâne de văzut câte alte ținte va doborî campionul de la Red Bull în viitorul apropiat.

Lucian BOROȘ