FOTO/ Campania județeană antidrog „Spune NU” a început în fața a peste 300 de tineri din Onești

In Actualitate, Cultură și educație, Social
octombrie 03, 2023

Campania județeană de informare și conștientizare a riscurilor și consecințelor consumului de droguri “Spune NU” a pornit astăzi la drum.

În prezența a peste 300 de elevi, cadre didactice şi părinți, a reprezentanților din structurile Ministerului Afacerilor Interne, la Cinema Capitol din Oneşti a demarat astăzi campania de conştientizare “Spune NU” în care, pe parcursul anului şcolar 2023/24, circa 5.000 de elevi și 670 de părinți vor fi informați cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise, iar 335 de cadre didactice vor fi instruite pe linia prevenției și depistării de consumatori.

La eveniment au participat prefectul Lucian Bogdănel, Laurențiu Neghină, primarul municipiului Onești și părintele protopop Ioan Bîrgăuanu.

 „Mulțumirile mele se îndreaptă către primarul Laurențiu Neghină şi părintele protopop Ioan Bârgăoanu, fără aportul cărora acest eveniment nu ar fi avut anvergura şi consistența sa finală. Totodată aduc mulțumiri conducerii Penitenciarului Spital Tg. Ocna şi a Centrului Educativ Tg. Ocna pentru decizia inspirată de a aduce în fața auditoriului tineri deținuți, foşti consumatori de droguri, care au istorisit celor prezenți experiențele nefaste cauzate de întâlnirea cu substanțele interzise. Cu siguranță că poveştile de viață ale lui Mihai din Bucureşti şi Alex din Constanța au convins şi ultimul sceptic prezent în sală să spună NU consumului de droguri.”, a declarat prefectul județului, Lucian Bogdănel.

Un viu interes a stîrnit povestea a doi tineri deținuți de la Penitenciarul Spital Tg. Ocna şi Centrul Educativ Tg. Ocna, foşti consumatori de droguri, care au istorisit celor prezenți experiențele nefaste cauzate de întâlnirea cu substanțele interzise. Cu siguranță că poveştile de viață ale lui Mihai din Bucureşti şi Alex din Constanța au convins şi ultimul sceptic prezent în sală să spună NU consumului de droguri.

 

Campania județeană de informare și conștientizare a riscurilor și consecințelor consumului de droguri “Spune NU”este inițiată de Institutia Prefectului judetul Bacau în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog –  Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau și Gruparea de Jandarmi Mobila „Alexandru cel Bun” Bacau.