Temele elevilor din clasele I-IV să nu depășească 60 de minute! Documentul transmis învățătorilor

In Actualitate, Cultură și educație, National
octombrie 07, 2023

Temele pentru acasă ale elevilor din clasele I-IV nu ar trebui să depășească 60 de minute, se arată în scrisoarea metodică a inspectoratelor școlare către învățători, scrie Edupedu.ro. 

În scrisoarea metodică a ISJ Neamț, citată de Edupedu.ro, se precizează că tema se compune dintr-o parte comună, de nivel mediu, pentru toți elevii, la care se adaugă o parte diferențiată, care va avea rol de recuperare pentru unii elevi sau dezvoltare pentru alții. 

La clasele I-IV, o altă caracteristică a temelor face referire la faptul să trebuie să fie diferențiate, relevante și să nu aibă un volum mare. În document este precizat că temele pentru acasă au rol de consolidare, remediere, recuperare, performanță și dezvoltare.

„Temele pe care elevii le efectuează acasă vor fi verificate și corectate (cantitativ si calitativ) de către cadrul didactic şi discutate cu elevii, altfel încât să aibă finalitate. Constatările făcute vor constitui punct de pornire pentru activitățile ulterioare. Pentru temele corectate se vor face aprecieri, recomandări care să aibă caracter constructiv pentru elevi”, se mai arată în documentul ISJ Neamț. (Sursa/Edupedu.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media )