Prinși cărând lemne fără acte, trei moineșteni au fost amendați și au rămas și fără marfă

In Actualitate, Flagrant
octombrie 11, 2023

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moinești au intensificat activitățile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, în special pe linia transportului de masă lemnoasă, pe drumurile publice.

Astfel, luni, 9 octombrie, polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transporturilor de masă lemnoasă identificate pe drumurile publice sau forestiere, fiind vizate mai multe persoane bănuite de nerespectarea regimului silvic.

În urma verificărilor a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, toți din municipiul Moinești, ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, depășind astfel cantitatea de 50 m.c., fără a fi înregistrați ca transportatori în aplicația SUMAL.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a celor în cauză, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010. De asemenea, a fost dispusă confiscarea valorică a cantității de 180 de m.c. material lemnos, diferite specii, cu o valoare totală de peste 45.000 de lei. (Foto ilustrativ)