Alessandra Dascălu, noua stea a gimnasticii din Spania: ”Vreau să fiu ca Nadia Comăneci, să particip la Olimpiadă și să iau locul I”

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
octombrie 13, 2023

Alessandra Dascălu, o tânără gimnastă de doar 8 ani, cu părinți originari din România, Râmnicu Sărat, este noua stea în devenire a gimnasticii din Spania, țara de adopție a părinților ei. Micuța sportivă a câștigat recent titlul de campioană națională a Spaniei, scrie Jurnal de Emigrant.

Alessandra nu doar că a reușit să impresioneze în competițiile la care a participat, dar și-a exprimat deja visul ambițios de a urma exemplul inegalabil oferit de legendarul talent românesc în gimnastică, Nadia Comăneci.

„Aparatul meu preferat sunt paralelele și vreau să fiu ca Nadia Comăneci, să particip la Olimpiadă și să iau locul I”, a mărturisit tânăra sportivă într-o declarație pentru TVR.

Antrenoarea Alessandrei, Silvia Fernandez, a recunoscut potențialul impresionant al tinerei gimnaste și a evidențiat devotamentul și talentul pe care îl demonstrează:

„Toți antrenorii clubului vedem ce talent are Alessandra, munca constantă și calitățile ei, și suntem siguri că va ajunge la echipa națională”, a mărturisit antrenoarea sportivei. (Sursa/Jurnal de Emigrant) (Foto/Fb Alessandra Dascalu)