Polițiștii de la Rutieră Bacău au oprit zeci de mașini aflate noaptea în trafic

In Actualitate, Flagrant
octombrie 28, 2023

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au desfășurat vineri seara, în intervalul orar 18-24, o acțiune în municipiu, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional pe linia consumului de alcool sau de droguri, cresterea gradului de disciplină rutieră, prin prevenirea conducerii agresive, dar și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, informează IPJ Bacău.

La acțiune au participat și polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Bacău. În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 80 de persoane.

În timpul verificărilor în trafic au fost supuse controlului peste 70 de autovehicule. Totodată, polițiștii au testat 45 de persoane cu aparatele drugtest și etilotest.

Pentru neregulile constatate la regimul circulației rutiere, polițiștii au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, din care 20 pentru deficiențe tehnice ale autovehiculelor, respectiv, anvelope uzate sau de alte dimensiuni, sistem de evacuare gaze neomologat, defecțiuni la sistemul de iluminare, folii și lumini neomologate.

În acest sens, 11 certificate de înmatriculare au fost retrase de polițiști.