Noi reguli pentru „Școala Altfel”. Ce le este interzis elevilor și profesorilor

In Actualitate, Cultură și educație, National
octombrie 30, 2023

Părinții vor putea plăti excursiile în cadrul programului “Școala Altfel”, dar este interzisă implicarea elevilor și a profesorilor în strângerea fondurilor, se arată în noua metodologie privind desfășurarea programului ”Școala Altfel”. Anterior, în proiectul pus în dezbatere publică, excursiile în afara localității pe banii părinților erau interzise în „Școala altfel”. În proiectul inițial se preciza că “nu sunt permise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare”, scrie Edupedu.ro.

Noua metodologie privind desfășurarea programului “Școala Altfel” a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul are câteva modificări față de forma proiect în sensul că acum sunt permise excursiile în cadrul programului ”Școala Altfel”, dar este interzisă implicarea elevilor și profesorilor în strângerea fondurilor.

Aceste excursii pot fi plătite prin Asociațiile de părinți, în cazul școlilor unde acestea sunt înființate.

La articolul 6 a fost introdus un nou alineat, (6) – “Părinții pot decide să susțină financiar activitățile desfășurate în cadrul programului Școala Altfel prin Asociația de părinți cu personalitate juridică cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar sau pot face demersuri privind atragerea de resurse financiare extrabugetare. Este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau personalului din unitatea de învățământ în strângerea de fonduri de la părinți sau prin gestionarea de fonduri Asociației de părinți utilizate în derularea programului Școala Altfel”.