Polul de dreapta USR-PMP-Forța Dreptei. „Obiectivul este o listă comună pentru alegerile europarlamentare”

In Actualitate, Diaspora, National, Politica
octombrie 30, 2023

La propunerea Consiliului Executiv Naţional, Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a votat, la ultima întrunire, pentru crearea unei alianţe politice cu USR şi Forţa Dreptei.

Decizia a fost votată cu unanimitate de către structura naţională de conducere a PMP, iar preşedintele Eugen Tomac a fost mandatat să reprezinte PMP în relaţia cu cele două partide, relatează news.ro.

„În ciuda încercărilor de a destructura acest partid, PMP nu a dispărut şi nu va dispărea. Am trecut printr-o perioadă plină de atacuri fără precedent, din foarte multe direcţii, dintr-un raţionament simplu – PMP există, într-o scenă politică în continuă schimbare.

Nici PSD şi nici PNL nu mai sunt ce au fost, dar noi am rămas o constantă. O alianţă de dreapta este singura soluţie pentru România. Este un proiect curat, un proiect corect, un proiect care oferă românilor o variantă echilibrată la ceea ce ne oferă alianţa neputinţei, formată din cele două partide de la guvernare”, a declarat preşedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac, conform unui comunicat de presă al formaţiunii.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că negocierile pentru formarea unui pol de dreapta cu PMP şi Forţa Dreptei sunt în stadiu avansat, iar obiectivul este o listă comună pentru alegerile europarlamentare, scrie Agerpres.