El este Cosmin Roșu, jandarmul băcăuan care a salvat, ieri, viața unei bătrâne

In Actualitate, Social
octombrie 31, 2023

Sergent major de jandarmi Roșu Cosmin, aflat în timpul liber, a reușit ieri să salveze viața unei bătrâne. Potrivit plt.adj. Alexandra Dănculea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, acesta se afla la plimbare împreună cu soția și cu cei doi copii pe o stradă din municipiul Bacău, când a observat că de la un apartament situat la parterul unui bloc ieșea un fum dens și înecăcios.

A mers imediat acolo să vadă ce se întâmplă, iar împreună cu un vecin a reușit să deschidă ușa apartamentului în care se afla o bătrână.

Aceasta intrase în panică și încerca să stingă focul, deși se putea intoxica cu fumul înecăcios, care a cuprins întreaga încăpere, lăsând în plan secund siguranța și sănătatea ei. Au intrat în casă și au reușit să o convingă că are nevoie de ajutor, au luat-o și au dus-o în fața blocului, acolo unde era în siguranță.

Jandarmul a oprit imediat alimentarea gazelor, iar împreună cu un vecin a reușit să stingă focul, care era de mici proporții și se manifesta pe o perdea și un prosop de bucătărie.

“Mă bucur că am intervenit la timp, pentru a impiedica un posibil final nefericit!”, a precizat Roșu Cosmin, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.