Noi detalii din spatele morții interlopului băcăuan Florin Tamba, zis Buză! Imagini cutremurătoare de la locul crimei

In Actualitate, Flagrant
noiembrie 01, 2023

Noi detalii din spatele morții interlopului băcăuan Florin Tamba, zis Buză, măcelărit cu bestialitate, în noaptea de 12 spre 13 octombrie, de liderii unui clan rival, au ieșit la suprafață după ce, inițial, procurorul de caz ajunsese la concluzia că autorii omorului fuseseră în legitimă apărare, scrie Gândul. 

 Conflictul în urma căruia Florin Tamba a fost ucis iar alți doi, în vârstă de 18 și respectiv 29 de ani au fost grav răniți, mocnește de ani buni, dintr-o perioadă în care cel omorât reușise să se impună, prin forța pumnului, în fața multor interlopi cunoscuți din oraș. La acea vreme, membri ai clanului Feraru l-ar fi agresat pe șoferul lui Buză într-un mall din Bacău, chiar în fața șefului său. Atunci, Buză nu a sărit la bătaie, dar relațiile au rămas încordate. Anii au trecut fără ca între ei să mai existe vreun incident.

Totodată, însă, spun surse judiciare, clanul Feraru a continuat să-și construiască un nume în lumea interlopă din Bacău, iar de numele acestora au început să se lege tentative de omor, trafic de droguri și vătămări corporale. Cu numai câteva luni înainte să-l omoare pe Florin Tamba, zis Buză, frații Marian și Vasile Florian Feraru au bătut un bărbat care a stat în comă profundă peste 40 de zile. Membri ai clanului se regăsesc și într-un alt dosar  deschis de DIICOT,  unde sunt suspectați că ar fi comis infracțiuni de cămătărie și santaj.

Printre victimele clanului Feraru ar fi și Gabi Ursaru din Onești

În plus, pe numele lor ar mai exista un dosar de trafic de droguri în școli, dar și un lung șir de vătămări corporale grave. Sursele citate au dezvăluit pentru Gândul că membrii clanului l-ar fi schilodit pe un anume Gabi Ursaru de la Onești, l-ar fi lovit cu răngile si cu cuțitele pe Ferma Neculcea, un interlop cunoscut din Bacău, i-au tăiat urechea afaceristului băcăuan Cătălin Tărtărășanu, dar ar fi tăiat și alți oameni de afaceri din județ.

Notorietatea pe care au câștigat-o de pe urma actelor de violență i-ar fi ajutat pe liderii clanului să facă avere și să preia inclusiv controlul asupra Pieței Sud.

Pe acest fond, membrii clanului Feraru îi batjocoreau pe rețelele de socializare pe alți interlopi din Bacău și nu numai. La un moment dat, în timpul unui live, unul dintre aceștia a pomenit și numele lui Florin Tamba, zis Buză, cu toate că nu aveau nimic de împărțit.

Victima avea peste 20 urme de agresiune

Au urmat mai multe discuții în contradictoriu, iar, în noaptea de 12 spre 13 octombrie, Florin Tamba a mers la reședința din Bacău a liderilor clanului Feraru, împreună cu trei nepoți. Acesta le spusese dinainte că intenționează să se bată singur și încheie repede socotelile cu aceștia.

La momentul în care Buză a ajuns la adresa respectivă, în curte îl așteptau mai multe rude și prieteni ai grupării Feraru, care l-au atacat cu o furcă, dar și cuțite și răngi. Bărbatul a fost omorât pe loc, iar doi din cei trei nepoți ai săi au fost înjunghiați pe la spate de Ionuț Feraru, chiar cel care făcuse amenințările cu moartea și care, mai mult, ar fi arătat și un pistol în timpul dialogului video purtat cu victima.

Potrivit surselor citate, incidentul ar fi avut loc pe domeniul public, respectiv pe strada și trotuarul din fața casei lor și a frizeriei Arogant pe care o dețin, și nu în curtea acestora, așa cum, de altfel, au pretins după comiterea crimei.

Acest lucru ar fi fost probat în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale BNR, situată vizavi, dar și cele ale magazinului de bijuterii învecinat, din care ar reieși că membrii clanului Feraru ar fi ieșit pe poartă și l-ar fi fugărit și pe al treilea nepot al lui Buză, însă nu l-ar fi prins. Ulterior, s-ar fi repezit asupra lui Buză, pe care l-au înjunghiat cu o furcă și o sabie, dar l-ar fi lovit și cu un topor. În acest sens, legiștii ar fi numărat pe trupul victimei peste 20 de urme de agresiune.

Dosarul a ajuns pe masa unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, care a considerat că membrii grupării Feraru au fost în legitimă apărare. Ulterior, după ce cazul a ajuns unul de notorietate, încadrarea faptei a fost schimbată în omor calificat. (Sursa/Foto: Gândul.ro)

Interlop ucis în centrul municipiului Bacău după un scandal cu alte persoane!