FCSB se impune în derby împotriva lui Dinamo după un gol de generic al lui Florinel Coman și își consolidează prima poziție în clasament

In Actualitate, National, Sport
noiembrie 28, 2023

Aflate la poluri diametral opuse, FCSB și Dinamo au oferit duminică seara pe Arena Națională un meci închis, cu puține realizări ofensive, vicecampioana arătând un joc dezlânat după pauza meciurilor echipelor naționale. Roș-albaștrii au reușit să se impună cu 1-0 (0-0), singurul gol al partidei fiind marcat de Florinel Coman în minutul 52.

Meciul a început cu tribunele încinse la maxim, galeriile ambelor echipe aruncând în teren cu fumigene și petarde în prima jumătate de oră. Prima ocazie a aparținut oaspeților, Florinel Coman încercând poarta dinamovistă cu un șut de la distanță care s-a dus puțin pe lângă. FCSB a cerut un penalty în minutul 44, când Miculescu a fost doborat în careu de Bena, dar jocul a fost lăsat să continue. Fundașul dinamovist a ieșit apoi la rampă printr-o noua imprudență în prelungirile reprizei, când i-a doborât la mijlocul terenului atât pe arbitrul Călin cât și pe optarul oaspeților, Șut, însă a scăpat fără avertisment.

Repriza a doua a început cu o ocazie a lui Olaru în chiar primul minut, urmată de o nouă serie de torțe și fumigene aruncate prin teren. Florinel Coman a ieșit la rampă grație unei lovituri libere executate impecabil, iar FCSB, aflată în avantaj, a început să facă pasul în spate. Dinamoviștii au alergat restul meciului după egalare, dar Gregorio și Iglesias nu au nimerit poarta, iar Târnovanu a prins cu emoții voleul lui Ghezali. S-a terminat 1-0 pentru FCSB, o victorie chinuită, dar roș-albaștrii se distanțează în clasament la 5 puncte față de locul second după pașii greșiți făcuți de CFR Cluj și Rapid, în timp ce Dinamo rămâne penultima în clasament și spectrul retrogradării devine tot mai evident pentru “câinii roșii”, care au cel mai slab atac din Superliga, cu doar 9 goluri înscrise în 17 etape.

Lucian BOROȘ