Un „țepar” oneștean în fruntea PNL Bacău! Prejudiciu de peste 250.000 de euro

In Actualitate, Flagrant, Politica
decembrie 21, 2023

Un sfert de milion de euro are de recuperat Fiscul de la oneșteanul Cezar Petre Olteanu, consilier județean PNL.  Datoriile provin de la firmele pe care politicianul oneștean le-a administrat de-a lungul timpului. Pentru recuperarea  banilor, ANAF îi reține lui Olteanu câte 300 de lei pe lună, o sumă insignifiantă prin care nu s-ar acoperi niciodată prejudiciul. Conform declarației de avere, Cezar Olteanu  încasează lunar 14.000 de lei din pensie, salariul de la Camera de Comerț Bacău și din indemnizația de consilier județean.

PSD Bacău a transmis un comunicat de presă prin care solicită demisia lui Olteanu din funcția de consilier județean și înlocuirea cu alt liberal.

În lumina ultimelor luări de poziție ale consilierului PNL Cezar Olteanu, în ședința Consiliului Județean Bacău din 21 decembrie, solicităm retragerea din Consiliul Județean a lui Cezar Olteanu și înlocuirea sa din funcție, acesta figurând cu datorii de peste 250.000 de euro față de bugetul de stat, în urma mai multor prejudicii create în „prodigioasa” sa activitate de administrator de societăți și „consultant” economico-financiar. 

Mai mult, la Fisc nu există nicio convenție de eşalonare la plată, în vederea stingerii datoriei, chiar dacă în declarația de avere Olteanu minte scriind că achită datoriile până în 2038 (el având acum frumoasa vârstă de 65 de ani). Ca reprezentanți ai băcăuanilor în CJ, apreciem că prezența lui Cezar Olteanu în forul deliberativ județean aduce atingere instituției și întinează ireversibil imaginea consiliului în spațiul public. 

Dacă PNL înțelege să-l mențină pe Olteanu în funcția de consilier județean, ba chiar lider de grup (!) al consilierilor PNL, grupul aleșilor PSD din CJ se va retrage din ședință la fiecare luare de cuvânt a acestuia, în semn de protest. Apreciem că PNL poate nominaliza în CJ un înlocuitor valid, care să asigure bunul mers al actului administrativ, scutindu-ne de momente penibile în plen cu un personaj care datorează peste 250.000 de euro statului, bani cu care s-ar putea rezolva multe probleme inclusiv în comunitățile conduse de primari PNL. Subliniem că suma datorată echivalează cu veniturile proprii ale unei comune cu aproximativ 4000 de locuitori. În încheiere, considerăm că vasta expertiză a lui Cezar Olteanu poate fi fructificată în continuare, cu succes, la Camera de Comerț și Industrie, unde acesta activează ca director de dezvoltare-afaceri, probabil pentru a împărtăși și altor antreprenori din peripețiile sale de datornic la stat. La un calcul sumar, pe baza reținerilor de acum (300 lei/lună), în baza celor 2 popriri pe conturile pe care le deține, liderul grupului PNL din CJ, Cezar Olteanu, va plăti datoria de peste 250.000 euro în fix 361,6 ani calendaristici, adică…NICIODATĂ.” a transmis PSD Bacau.