Mihaela Cambei, CSM Onești, trei medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de Haltere de la Sofia și este calificată la JO de la Paris

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
februarie 13, 2024

Mihaela Cambei a început ca din tun Campionatele Europene de Haltere de la Sofia. Sportiva legitimată la CSM Onești a cucerit aurul la probele de smuls, aruncat și total. Mihaela Cambei, considerată una dintre cele mai frumoase sportive din România, cu un fizic de fotomodel, s-a impus la smuls cu 90 kg, la aruncat cu 109 kg, iar la total cu 199 kg. Românca și-a spulberat rivalele, a doua clasată la total acumulând doar 170 de kilograme, cu aproape 30 mai puțin. Cu aceste rezultate, oneșteanca este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară.

România are un lot de 13 sportivi care participă la Campionatele Europene de Haltere de la Sofia.

Competiţia de la Sofia se desfășoară în perioada 12-20 februarie.

Și Ioana Mădălina Miron a adus o medalie României la Europenele de Haltere. Sportiva a câștigat medalia de bronz la categoria 45 de kilograme, cu 85 de kilograme la stilul aruncat.

În urmă cu un an, la precedenta ediție a Campionatului European de Haltere, Valentina Mihaela Cambei a reușit să stabilească un record european la categoria sa. Sportiva a reușit să ridice, la stilul smuls, nu mai puțin de 106 kilograme.

Precedentul record era deținut tot de Cambei, de 103 kilograme. Conducerea clubului oneștean a transmis felicitări atât sportivei cât și antrenorilor Gheorghe și Cristina Maftei „pentru munca și dedicarea de care au dat dovadă!”