FOTO/ Elevi din comuna Pârgărești, laureați ai Concursului interjudețean de poezie „Otilia Cazimir-poeta sufletelor simple”

In Actualitate, Cultură și educație, Flagrant
februarie 13, 2024
Un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Gh. Radu” din comuna băcăuană Pârgărești, alături de profesoarele lor, a participat la Concursul interjudețean de poezie „Otilia Cazimir-poeta sufletelor simple” organizat în comuna natală a poetei, Cotu Vameș, Neamț și ajuns la ediția a XV-a. Elevii din Pârgărești au reușit să câștige trei premii chiar la ediția care marchează 130 de ani de la nașterea poetei.
„Astăzi (12 februarie n.r.), 11 elevi, alături de doamnele profesoare Sandu Cornelia-Elena și Vlasie Alina Mihaela, au reprezentat Școala Gimnazială ,,Vasile Gh.Radu” Satu Nou, com Pârgărești, la concursul interjudețean ,,Otilia Cazimir-poeta sufletelor simple” desfășurat în localitatea Cotu Vameș, județul Neamț.
A fost o experiență inedită care s-a finalizat și cu câteva premii:
BORTOȘ KARINA-DARIA (clasa a VII-a)-PREMIUL I
ROTARU MATEO-DENIS (clasa a VII-a)-PREMIUL III
PÂRGARU CARINA-EMA (clasa a VI-a)-PREMIUL II
Felicitări tuturor participanților!
Aducem mulțumiri Primăria Pârgărești care ne-a sprijinit și a făcut posibilă participarea noastră la acest concurs!”, este mesajul transmis pe pagina de Fb Scoala Gimnaziala Satu Nou.

Otilia Cazimir (născută Alexandrina Gavrilescu, 12 februarie 1894, Cotu Vameș, județ Neamț –  d. 8 iunie 1967, Iași) a fost o scriitoare, poetă, traducătoare și publicistă română, supranumită poeta sufletelor simple, fiind cunoscută ca autoare de versuri pentru copii.  Pseudonimul Otilia Cazimir, „dezagreat de ea”, i-a fost ales de scriitorul Mihail Sadoveanu și de criticul literar Garabet Ibrăileanu.

 

One comment on “FOTO/ Elevi din comuna Pârgărești, laureați ai Concursului interjudețean de poezie „Otilia Cazimir-poeta sufletelor simple”
    Cornelia Elena Sandu

    Vin cu o rectificare. În cadrul concursului, elevii au susținut o probă scrisă prin care li s-au evaluat cunoștințele de limbă și literatură dar și potențialul creativ, având ca suport un text literar scris de Otilia Cazimir.

Leave a Reply