Campionatele Europene de Lupte au fost deschise de „Urșii de la Comănești – Leorda”. Competiția continentală este găzduită de România

In Actualitate, Cultură și educație, National, Sport
februarie 13, 2024
Ceremonia Oficială de Deschidere a competiției continentale a început cu o incursiune în timp, în care istoria luptelor și a țării noastre au fost ilustrate de Mariana Pachis – Sand Art artist, în timp ce Ansamblul „Urșii de la Comănești – Leorda” au oferit publicului un moment tradițional inedit.
Pe scenă au urcat oficialii Răzvan Pîrcălabu (Președinte FRL, Membru UWW), dl. Mihai Covaliu (Președinte Comitetul Olimpic și Sportiv Român), doamna Elisabeta Lipă (Președinte Agenția Națională pentru Sport), dl. Karl Martin Dittmann (Președinte UWW Europa) și dl. Nenad Lalovic (Președinte UWW și Membru CIO).

Pentru a doua oară în ultimii 5 ani și a treia oară în total, Bucureștiul e gazda Europenelor de lupte. 30 de sportivi români vor concura în Sala Polivalentă, căutând să repete rezultatele bune de la ediția trecută, 5 medalii în total. Ediția din acest an este găzduită de Sala Polivalentă București și se desfășoară în perioada 12-18 februarie.

„Suntem onorați să fim invitați la ceremonia de deschidere a Campionatului European de Lupte Seniori, București 2024. Am împărtășit publicului prezent o parte din tradițiile noastre românești cu care ne mândrim în orice moment, indiferent de perioada anului. Mulțumim pentru invitație și urăm succes sportivilor români.”, este mesajul transmis de ansamblul din Comănești. „Cultul ursului este moștenit de la geto-daci, aceștia considerându-l animal sacru. De-a lungul anilor, obiceiul „Ursul de la Comănești-Leorda” cunoscut și ca „Ursul lu’ Hanganu” a fost și este transmis noilor generații până în zilele noastre!” este prezentarea de pe pagina ansamblului.