A ars o gospodărie din Moinești. Incendiul, izbucnit aseară, a distrus acoperișul casei și o anexă

In Actualitate, Flagrant
ianuarie 05, 2023

Un incendiu izbucnit miercuri, 4 ianuarie, a cuprins o gospodărie din Moinești, informează ISUJ Bacău. Conform comunicatului pompierilor băcăuani, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui burlan metalic neprotejat termic.

În ultimele 24 de ore, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în 20 de misiuni. Cele mai multe intervenții au constat în acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 15 astfel de cazuri. De asemenea, în perioada menționată, salvatorii au interveni pentru lichidarea a două incendii și au desfășurat alte trei misiuni în sprijinul comunităților, informează ISU Bacău.

Printre intervențiile semnificative înregistrate în cursul zilei de ieri, 4 ianuarie, amintim incendiul din municipiul Moinești, strada Dobrogeanu Gherea. Apelul care anunța evenimentul a fost primit în dispeceratul integrat ISU-SAJ, în jurul orei 23:00.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești, respectiv trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, reprezentând acoperișul casei și o anexă.

Incendiul ce a avut drept cauză probabilă efectul termic-burlan metalic amplasat ori neprotejat termic, a fost lichidat de pompierii militari în jurul orei 01:00.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău atrage din nou atenția cetățenilor să manifeste prudență la exploatarea mijloacelor de încălzire. (Sursa/ISUJ Bacău, Foto ilustrativ)