Unul din cei mai buni fotbaliști care au jucat la FC Onești, Lucian Goian, nu vrea ca Gigi Becali să câștige titlul cu FCSB

In Actualitate, National, Sport
februarie 14, 2024

Lucian Goian, fost fundaș la FC Onești dar și la Dinamo, nu vede cu ochi buni viitorul „câinilor” și consideră că ar fi o performanță, pentru aceștia, dacă ar prinde barajul de salvare de la retrogradare, în actualul sezon.

„Dacă ar prinde barajul, cred că ar fi o performanță pentru Dinamo. Cred că va fi greu să prindă și barajul, la ce program are. Îmi pare rău să spun asta. Fanii sunt în continuare alături de echipă, chiar dacă ocupă un loc ce nu le face cinste. Dar din păcate, echipa nu face puncte.

Kopic poate că are calități, dar a venit într-un moment foarte greu pentru echipă. La nivel de lot nu au făcut achiziții care să însemne ceva. Dinamo trebuia să aducă 4-5 jucători de prim 11 care să pună umărul pentru salvarea de la retrogradare. Nici Ovidiu Burcă nu cred că ar fi putut face mai mult. Cred că a făcut maximul cu ceea ce ar fi avut la dispoziție. Unii dinamoviști s-ar putea să nu fie de acord cu mine, dar e diferență mare de puncte”, a declarat Lucian Goian, în cadrul emisiunii PlaySport Live.

Lucian Goian nu și-ar dori ca FCSB-ul să câștige titlul în SuperLigă din cauza modului în care se întâmplă lucrurile la ”roș-albaștri”. Gigi Becali (65 de ani), patronul echipei, a recunoscut în nenumărate rânduri că se implică în luarea celor mai importante decizii la club.

Nu mi-aș dori să câștige FCSB campionatul pentru că, astfel, ceea ce face s-ar considera a fi normalitate.

Nu văd normalitate în chestia asta. S-ar crea un precedent pentru ceilalți. Se mai întâmplă, dar sunt discreți. Mai venea câte un conducător, spunea că are ofertă pentru unul, dar nu ieșea public.

În China nu s-a întâmplat să vină patronul să facă echipa. În India, la fel. Patroana venea și ne încuraja, ne dădea încredere.

M-a ferit Dumnezeu de astfel de experiențe, nu știu cum aș fi reacționat, poate mi-ar fi luat din plăcere, a spus Lucian Goian, potrivit Playsport.

(Lucian Goian alături de fratele lui mai mare, Dorin Goian, ex-FCM Bacău, Steaua, Palermo, Rangers)

Născut pe 10 februarie 1983 la Suceava, Lucian Goian a jucat pentru FC Onești în sezonul 2002-2003, având 21 de apariții în tricoul fostei divizionare A, retrogradată între timp. A evoluat de-a lungul carierei la Dinamo, CFR Cluj, Ceahlăul, Asrta, FC Brașov dar și în compionate precum cel din China, India sau Australia. (Foto/Eurosport, GSP)