Amendă de 15.000 de lei pentru un băcăuan care a aruncat la gunoi bidoane de ulei auto

In Actualitate, Flagrant
februarie 15, 2024

Un băcăuan a fost amendat cu 15.000 de lei pentru că a aruncat la gunoi mai multe bidoane de ulei auto. Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului Bacău au intensificat acțiunile de verificare și monitorizare a depozitării deșeurilor în municipiul Bacău în perioada 13-29 ianuarie 2024. Ca rezultat al acestor demersuri, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. nr. 223/2001 privind curățenia în amplasamentele platformelor de deșeuri din municipiul Bacău.

În plus, au fost întocmite 12 Note de control pentru agenții economici, informându-i asupra obligațiilor lor referitoare la valorificarea deșeurilor reciclabile de hârtie și plastic conform legislației în vigoare.

Un episod semnificativ s-a petrecut în data de 26 ianuarie 2024, când polițiștii locali au primit o sesizare de la un cetățean preocupat de mediu. Sesizarea viza depozitarea mai multor recipiente de ulei auto la platforma de colectare a deșeurilor menajere de pe strada Abatorului. În urma verificărilor efectuate, autoritățile au identificat persoana responsabilă pentru această acțiune și au aplicat o amendă semnificativă conform O.U.G. nr. 92/2021, în valoare de 15.000 de lei.

„Astfel de acțiuni de control și monitorizare a depozitării deșeurilor, atât menajere cât și reciclabile, vor continua și în perioada următoare. Autoritățile își propun să educe și să conștientizeze populația cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor și valorificării celor reciclate. Este esențial să promovăm un comportament responsabil pentru a proteja mediul înconjurător și a asigura un viitor sustenabil pentru comunitatea noastră”, transmite Poliția Locală Bacău.