Fotbal Liga 3/ Viitorul Curița, fără victorie în meciurile de pregătire. Obiectivul noului antrenor, salvarea de la retrogradare

In Actualitate, National, Sport
februarie 19, 2024

Viitorul Curița a fost învinsă cu 4-0 (2-0) de CSM Bacău, lidera Seriei 1 din Liga 3, într-un meci de pregătire disputat sâmbătă, 17 februarie, pe terenul din Ruși Ciutea (Bacău). În precedentele meciuri de pregătire, echipa patronată de Mihai Fudulache a fost învinsă de FC Bacău și CSM Focsani cu același scor, 4-1. Noul antrenor al Viitorului, Florin Croitoru, instalat pe banca tehnică la sfârșitul lunii trecute, are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. 

Venit de la Foresta Suceava, liderul Seriei 1 din Liga 3, tehnicianul de 45 de ani, fratele mult mai cunoscutului Marius Croitoru, a semnat pe doi ani și jumătate cu Viitorul și va avea obiective diferite în cele două sezoane.

Antrenorul Dan Florin Croitoru a stat doar câteva zile fără angajament după despărțirea de Foresta Suceava, liderul Seriei I din Liga 3. Antrenorul în vârstă de 45 de ani a fost prezentat oficial, la sfârșitul lunii trecute, de noua sa echipă, Viitorul Curița, ocupanta locului 8 în Seria 5 din Liga 3, formație care se despărțise de antrenorul Giani Florean încă din 19 noiembrie 2023, iar la ultimele două jocuri de anul trecut l-a avut interimar pe ”secundul” George Sbîrcea.

În actuala stagiune, antrenorul venit de la Foresta  pe care o preluase în vară, va trebui să salveze echipa de retrogradare, iar în sezonul viitor obiectivul va fi accederea în play-off. ”Am fost în discuții cu mai multe echipe, dar am ales acest proiect pentru că a fost cel mai atractiv din toate punctele de vedere. Și nu mă refer la partea financiară, ci în primul rând la faptul că este un club privat care își dorește să se dezvolte frumos. Lucrurile sunt făcute bine în toate privințele, clubul se axează pe tineri, pe jucători crescuți în academia proprie, lucru mai rar întâlnit în fotbalul românesc la nivelul acesta”, a declarat Florin Croitoru pentru site-ul Liga2.ro.

Tehnicianul are încredere că poate salva echipa de la retrogradare. Viitorul se află pe locul 8, cu 11 puncte, la egalitate cu ASC Ciucaș Tărlungeni, echipă aflată pe locul 9, care duce în Liga 4.

”E adevărat, este un loc care pe mulți îi sperie, dar vorba lui Toader Șteț, cu care vorbeam ieri, dacă este prea ușor nu mai ești antrenor. Un antrenor trebuie să treacă și prin situații dificile. Eu am mare încredere că voi salva echipa, acesta fiind și obiectivul pentru acest sezon. Am semnat pe două sezoane și jumătate, iar în campionatul următor ne propunem play-off-ul, cu încercarea de a promova în Liga 2. Dacă vom fi acolo, în față, cu șanse la promovare, vom ataca acest obiectiv. Toată lumea s-ar bucura ca Oneștiul să revină în Liga 2, pentru că e un oraș care a avut fotbal și în prima ligă. Troată lumea își dorește să aducă aceste performanțe din nou la Onești. Sigur, la fotbal se poate întâmpla orice, suntem aproape de un loc retrogradabil, dar noi nu luăm în calcul acest lucru. Vom face tot ce este posibil pentru a ține echipa în al treilea eșalon. De asta am și venit aici, pentru că am încredere că putem salva echipa”, a completat noul antrenor al Oneștiului.

Motivele despărțirii de Foresta Suceava

”Am plecat din cauza problemelor financiare, majoritatea titularilor au reziliat contractele și nu mi-aș fi dorit să rămân într-un loc unde nu pot să fac performanța care mi s-a impus și pe care și eu mi-am dorit-o”, a explicat Croitoru, care în cariera sa a mai activat ca antrenor la Steaua Magică, Știința Miroslava, CSM Pașcani, Husana Huși și Dante Botoșani. Florin Croitoru a luat la Viitorul Curița și patru dintre jucătorii cu care a lucrat la Foresta, pe Adrian Moescu, Sebastian Ababei, Sebastian Nichita și Ștefan Mihălciuc. Ca antrenor secund, Croitoru îl are pe Horațiu Popa. Meciurile din Liga a III-a se reiau pe 9 martie, când Viitorul Curița va juca acasă cu Odorheiu Secuiesc (Foto/ FC Viitorul)

One comment on “Fotbal Liga 3/ Viitorul Curița, fără victorie în meciurile de pregătire. Obiectivul noului antrenor, salvarea de la retrogradare
Leave a Reply