VIDEO/Noua senzație de pe internet, „Macarena” Erikăi Isac, aprinde spiritele. A apărut și „Mirel din Turnu Măgurele”

In Actualitate, Cultură și educație, National
februarie 20, 2024

Erika Isac este noua senzație de pe rețele de socializare, după ce piesa ei Macarena a spart toate tabuurile, cu versurile “incomode”. Ajunsă pe locul 1 în trending pe Youtube și deja cu 1.4 milioane de vizualizări în 4 zile, piesa Macarena stârnește în continuare discuții controversate pe internet.

Noua „Macarena”, lansată de cântăreaţa de muzică trap Erika Isac, tratează o parte din problemele cu care se confruntă femeile în societate, astfel că a atras instant simpatie în mediul online.

Versurile vorbesc despre atitudinile ostile venite din partea unora dintre reprezentanţii sexului opus, precum misoginismul, care este de regulă indicat drept cel mai frecvent în prezentarea tipurilor de comportamente incorecte folosite de aceştia la adresa femeilor, notează Adevărul.

«S-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie»

Dansează fetele, nu-nţeleg care-i problema”, spune artista în cadrul refrenului. Ulterior cântăreaţa face o remarcă: „s-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie”.
Melodia atinge şi pericolele la care sunt, de regulă, mai expuse femeile, făcând o paralelă între gândurile unui bărbat şi cele ale unei femei într-un simplu moment, precum cel al unei prime întâlniri.

Dacă nu erau bărbaţii, cine vă proteja?/ Să ne protejeze de cine?”, mai spune tânâra în cadrul melodiei, continuând: „daţi mereu vina pe victime ca idioţii”.
Artista foloseşte însă un limbag vulgar pentru a expune problemele societăţii, fapt care a atras multe critici. Cuvintele alese amintesc de melodiile unor trupe precum BUG Mafia sau Paraziţii.

Cum era de așteptat, după impactul uriaș al piesei “Macarena” a Erikai Isac, a apărut și personajul “Mirel din Turnu Măgurele”, termen generic cu care cântăreața îi numește pe bărbații care comentează la adresa femeilor pe internet.

“S-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educație/ Fă, voi aveți probleme” – este versul care a aprins spiritele.
Cum era de așteptat, a apărut și primul… Mirel din Turnu Măgurele, care a postat reacția sa la piesa Erikai. Tânărul face haz de necaz. Tiktokerul, care susține că îl cheamă chiar Mirel și că e din Turnu Măgurele, glumește că nu i-a făcut nimic Erikai ca să o supere așa de tare. Tânărul i-a transmis un mesaj scurt artistei. El susține că se numește Mirel și că este din Măgurele, dar că nu i-a făcut nimic cântăreței care s-a despărțit recent de iubitul ei. Prin urmare, el nu înțelege de ce îl tot pomenește artista din România.