Roma o elimină pentru a treia oară pe Feyenoord într-o dublă europeană și se califică în optimile Europa League după loviturile de departajare.

In Actualitate, Diaspora, Sport
februarie 23, 2024

Pentru al treilea sezon european consecutiv, sorții le-au adus pe AS Roma și Feyenoord Rotterdam față în față în cupele europene. După finala Conference League din 2022 și sfertul de finală din Europa League din sezonul precedent, cele două s-au întâlnit din nou în a doua competiție europeană, de data asta în faza șaisprezecimilor, în care se mai întâlniseră și în sezonul 2014-15. Toate întâlnirile precedente fuseseră tranșate de italieni, iar olandezii sperau să își ia, în sfârșit, revanșa.

După 1-1 în tur pe De Kuip, Feyenoord a deschis scorul în returul de pe Olimpico în minutul 5 prin Santiago Gimenez, printr-o deviere cu umărul după un șut ratat al lui Nieuwkoop, fază la care romanii au cerut henț. Totuși, gazdele nu au acuzat șocul primit, iar căpitanul Lorenzo Pellegrini a restabilit egalitatea în minutul 15 cu un trasor impecabil aproape de vinclul porții olandezilor după o pasă venită de la sclipitorul Dybala. Meciul nu a mai produs mari palpitații în vulcanul de pe Olimpico până spre finalul prelungirilor, când Romelu Lukaku a fost blocat de portarul Wellenreuther.

S-a ajuns la loviturile de departajare, unde același Lukaku a ratat, dar eroul Romei a fost portarul de rezervă Svilar. Acesta a parat execuțiile a doi jucători de la Feyenoord, în timp ce coechiperii săi Paredes, Cristante, Aouar și Zalewski au transformat pentru a duce clubul din Cetatea Eternă în optimile Europa League, unde a fost finalistă în sezonul precedent.

Calificare importantă și muncită pentru AS Roma, iar interimarul Daniele De Rossi, fostul mijlocaș legendar al Romei, sărbătorește prima reușită importantă ca antrenor la clubul său de suflet, în timp ce Feyenoord e nevoită să accepte că nici de data asta șansa nu i-a surâs în fața giallorossilor.

Lucian BOROȘ