Iulian Busuioc este candidatul PSD la Primăria municipiului Moinești. Antreprenor și consilier local, el e pregătit pentru următorul pas

In Actualitate, Politica
martie 23, 2024

Iulian Busuioc, consilier local în municipiul Moinești, va candida pe 9 iunie la funcția de primar din partea PSD. Deși încă tânăr, are 43 de ani, Iulian Busuioc a acumulat deja o experiență consistentă. Este la al patrulea mandat de consilier local iar în perioada 2008-2012 a fost consilier parlamentar la cabinetul fostului deputat Vasile Gherasim, binecunoscut moineștenilor încă din perioada când a fost viceprimar. În timpul cât a fost consilier parlamentar, Iulian Busuioc a avut în coordonare localitățile Moinești, Comănești, Dărmănești, Poduri, Berzunți și Măgirești, zone unde a reușit să atragă fonduri atât pentru școli cât și pentru biserici.

De profesie inginer, Iulian Busuioc este antreprenor local de peste 18 ani iar acum conduce un colectiv de 25 de salariați.  Ca lider, el este în egală măsură un excelent coordonator și un om de echipă. Căsătorit cu Marilena, profesor economist, și tatăl unui copil, Iulian Busuioc este apropiat de oameni, știind să asculte părerea celorlalți. Experiența în administrația locală precum și în mediul de afaceri îl fac să aibă o înțelegere foarte bună a modului de funcționare a instituțiilor.

Iulian Busioc este convins că va câștiga încrederea moineștenilor pentru mandatul de primar. De altfel, el are deja experiența unui succes propriu în alegeri, din 2012, când a reușit să fie ales consilier local independent. Acum, având sprijinul celui mai important partid, PSD, Iulian Busuioc este pregătit pentru următorul pas, de a conduce administrația publică locală din municipiul Moinești.