VIDEO/ Drumul expres Brăila-Galați, construit de Umbrărescu, aproape gata

In Actualitate, Economie, National
aprilie 07, 2024

Pe șantierul drumului expres Brăila-Galați, Umbrărescu este mobilizat foarte bine, lucrările atingând un progres fizic de 80%. Firma românească Spedition UMB, responsabilă de construcție, monteaza grinzile pentru structura complexă de pe traseu, conform informațiilor comunicate de autorități.

Această structură este compusă dintr-un viaduct ce trece peste calea ferată cu denivelare și un pod ce traversează râul Siret, având o lungime totală de 1.780 de metri, din care 300 de metri reprezintă lungimea podului hobanat. În același timp, se desfășoară lucrări de pregătire a terenului pentru așternerea balastului stabilizat și a straturilor de asfalt.

Mobilizare bună pe șantierul drumului expres Brăila – Galați!”, a transmis șeful CNAIR într-o postare video pe pagina proprie de Facebook.

 

Potrivit lui, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%, iar constructuctorul român (Spedition UMB) montează grinzi la structura complexă de pe traseul drumului expres.

În șantier, constructorul a mobilizat 500 de muncitori și 12 macarale de mare tonaj. Construcția drumului expres Brăila-Galați (10,77 km) trebuie finalizată pănă la sfârșitul acestui an. Valoarea contractului este de 371,41 milioane de lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene nerambursabile.