Paznicii de la firmele din județ, controlați de polițiștii băcăuani. Unul a fost găsit beat în post

In Actualitate, Flagrant
aprilie 13, 2024

În noaptea de 11/12 aprilie a.c, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău, împreună cu efective din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie au fost verificate peste 60 de unități pentru care este necesară respectarea unor condiții conform Legii 333 din 2003. Ca urmare a deficiențelor identificate de polițiști au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, din care 14 în baza Legii 333 din 2003, în valoare de 8.700 de lei.

Exemple: 1. În urma verificărilor efectuate de polițiști la şantierul de lucru aparţinând unei societăți comerciale din comuna Ştefan cel Mare s-a constatat faptul că, societatea nu a întocmit şi înaintat planul de pază unităţii de poliţie competente în vederea obţinerii avizului de specialitate, fiind astfel încălcate prevederile Legii 333/2003. Totodată, societatea nu avea întocmită analiză de risc la securitate fizică, conform H.G 301/2012. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3000 de lei.

2. A fost identificat un agent de pază al unei societăți comerciale din Bacău cu o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului cu suma de 300 de lei. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atrage atenţia asupra importanţei instalării sistemelor de pază/alarmare, întrucât în acest mod putem preveni furturile din sediile firmelor, magazinelor sau depozitelor. (Sursa/IPJ Bacău, foto ilustrativ)