Oneşti/ Încep lucrările la reţelele de apă şi canalizare

In Actualitate, Economie
februarie 25, 2021

A fost emisă autorizaţia de construcţie pentru proiectul de înlocuire, refacere şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Oneşti. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului, Laurenţiu Neghină, la şedinţa Consiliului Local de miercuri, 24 februarie. Valoarea acestor lucrări este de 15 milioane de euro, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 58 de milioane de euro, fiind cel mai mare proiect realizat de compania de apă Raja SA.

Proiectul a fost în pericol de a se sista din cauza „întârzierii nejustificate a cadastrării”, după cum a declarat Laurenţiu Neghină. Vinovată de această întârziere „este fosta administraţie” care „a tras de timp” , invocând diferite motive. Miercuri, 24 februarie, era ultima zi de eliberare a autorizaţiei de construcţie.

Primarul Laurenţiu Neghină a făcut apel la oneşteni „să fie înţelegători” pentru că va urma o perioadă de „disconfort”  generată de lucrările ample de înlocuire şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare pentru care se vor face săpături pe o distanţă totală de 20 km.

Lucrările vor cuprinde atât reabilitarea actualelor reţele cât şi extinderea în cartierele Slobozia şi Borzeşti. De asemenea, se vor  construi  staţii de epurare şi de captare precum şi o conductă de şapte km între staţia de captare şi rezervoarele de apă. *Foto/Semnarea contractului Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata in municipiul Onesti