Deputatul băcăuan Cristian Ichim apare pe o listă a celor ce pleacă din USR la partidul lui Cioloș

In Actualitate, Politica
iunie 14, 2022

Numele deputatului de Bacău Cristian Ichim apare pe o listă publicată astăzi de site-ul G4media.ro cu parlamentari USR care vor demisiona din partid pentru a-l urma pe Dacian Cioloș la noua sa formațiune politica, Reper.

Pe lista publicată de G4Media.ro sunt zece nume de parlamentari USR Cosmin Poteraș, Cristina Camelia Rizea, Oana-Alexandra Cambera, Monica Berescu, Lóránt-Zoltan Sas, Alin Prunean, Ion Dragoș Popescu, Simina Tulbure, Daniel Toda, Cristian Ichim și Andrei-Răzvan Lupu.

Cristian Ichim, aflat la primul mandat de parlamentar, a făcut parte din Plus, fiind chiar liderul filialei Bacău a fostului partid înființat de Dacian Cioloș.

Parlamentarii care îl vor urma pe Daciam Cioloș ar urma să demisioneze pe rând din partid.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a confirmat marți într-o declarație de presă că ”sunt câțiva colegi care nu mai doresc să continue, sunt puțini relativ la cei 80 de parlamentari USR”.

Drulă l-a atacat pe Dacian Cioloș, pe care l-a acuzat că instrumentează plecarea parlamentarilor USR. ”Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș, un plan lipsit de demnitate, în care îi folosește pe acești oameni ca să câștige prin distrugere. E un gest nedemn, îi forțează să devină traseiști. Proiectează această lipsă de demnitate asupra unor oameni aleși în acest proiect. Am înțeles din februarie că lui Cioloș îi lipsește dorința de a construi. Dacă nu poate depune acest efort de construcție, decența ar trebui să îi spună măcar să se retragă. El alege un efort de distrugere. Se mai separă apele câteodată în opoziție”, a spus Drulă în conferința de presă de la Parlament.