Primarul Bacăului, Viziteu, a dat în judecată un jurnalist de la Ziarul de Bacău. Edilul vrea 100.000 de lei și ștergerea articolelor

In Actualitate, National, Politica
iunie 29, 2022

Publicația Ziarul de Bacău a prezentat, astăzi, cererea de chemare în judecată făcută de primarul din Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, împotriva jurnalistului Florin Popescu, șeful site-ului de presă băcăuan.

Viziteu cere, în instanță, plata a 100.000 de lei drept „despăgubiri morale” și ștergerea articolelor care fac referire la acesta în mod „defăimător”.

Începând cu luna aprilie 2022, pârâtul, prin intermediul paginii personale de Facebook a acestuia (…) a publicat articole / postări care mă privesc, aducându-mi atingere dreptului la propria imagine, viaţa privată şi la demnitate. Precizez că sunt o persoană onestă şi responsabilă, iar postările pârâtului au o consecinţă negativă asupra subsemnatului, în special datorită faptului că sunt o persoană publică”, se arată în cererea de chemare în judecată.

„Faptul că pârâtul mă jigneşte în ceea ce priveşte instituţia Primăriei denotă reaua – credinţă a acestuia în ceea ce mă priveşte. Atribuindu-mi expresia «mincinos penibil» face ca subsemnatul să fiu pus într-o lumină proastă creând în spaţiul public posibilitatea altor persoane de a mă jigni şi de a face comentarii răutăcioase fără un motiv”, mai scrie în cererea de chemare în judecată depusă de primarul Viziteu și prezentată de Ziarul de Bacău.

„Nu suntem primii jurnalisti de investigatie dați în judecată! Ne vom apăra serios în sala de judecată, iar Ziarul de Bacău va continua să publice investigații despre politicieni și administrația locală. Simplu! Știm că deranjăm, suntem cel mai citit ziar din județul Bacău, multe dintre articolele noastre au generat anchete penale în instituții, noi ne facem treaba în continuare”, a declarat Gabriel Mihai, Ziarul de Bacău.