Umbrărescu a oprit lucrările pe Autostrada Transilvania

In Actualitate
iulie 12, 2022

Principalul constructor de autostrăzi din România, UMB Spedition, compania băcăuanului Dorinel Umbrărescu, a oprit lucrările și a părăsit șantierul autostrăzii A3 Transilvania, sectorul dintre Nădășelu și Poarta Sălajului, anunță Asociația Pro Infrastructură.

 „Utilajele la gard pe Autostrada Transilvania. Așa arată un șantier abandonat de constructor care a notificat CNAIR pentru rezilierea contractului.
Începând de ieri, pe termen nedeterminat, muncitorii UMB nu sunt la lucru fiindcă birocrații au amânat intenționat suplimentarea prețului contractului care să reflecte creșterile reale de costuri cu materialele.
Cerem guvernului să ia deciziile necesare, deja amânate cu lunile, înainte ca utilajele antreprenorului să fie retrase și ele.”, scrie pe pagina de Facebook a Asociației Pro Infrastructură.
Compania lui Dorinel Umbrărescu, UMB, a trimis recent o notificare către CNAIR privind rezilierea tuturor contractelor de construcție autostrăzi până ce Executivul rezolvă problema actualizării contractelor de lucrări cu ajustarea necesară creșterii prețurilor la materialele de construcții.

 Potrivit Economedia.ro, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a precizat la finalul săptămânii trecute că se pregătește o ordonanță de urgență care să permită suplimentarea costurilor pentru contractele de autostrăzi și căi ferate, care ar urma să fie emisă până pe 15 iulie.

Întrebat ce va face Guvernul pentru a „salva” contractele cu firmele drumarului Dorinel Umbrărescu, care a cerut rezilierea contractelor dacă ajustarea costurilor pe care o acordă CNAIR pe actuala legislație nu acoperă valoarea reală de pe șantiere, Boloș a răspuns că noul act normativ în pregătire va permite suplimentarea contractelor cu până la 40% și va cuprinde 10 dintre cele mai importante materiale de construcții și escaladarea prețurilor pe care o monitorizează Institutul Național de Statistică, relatează sursa citată.

(Foto/Fb Pro Infrastructură)