Metereologii anunță furtuni în centrul țării și caniculă în sud. Va ploua în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii

In Actualitate, National
august 09, 2022

Meteorologii au emis noi avertizări de caniculă și furtuni. Codul portocaliu de instabilitate atmosferică a fost extins în nord-vest, iar vremea va continua să fie capricioasă și mâine. Sudul țării este, pe de altă parte, sub un cod galben de caniculă

Codul galben de caniculă este valabil în sud-estul și în sudul țării. Până diseară, se vor înregistra temperaturi de până la 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Între timp, un cod portocaliu de furtuni va rămâne valabil până mâine la ora 10.00. În zonele montane vor fi perioade cu manifestări ale instabilității atmosferice, va ploua torențial și pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 80 l/mp. De asemenea, vremea va fi instabilă și în regiunile intracarpatice și în zonele submontane.

Mâine scăpăm de caniculă, dar furtunile se vor muta în Oltenia, local în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali. Până joi la ora 10.00, în aceste regiuni vor fi averse, descărcări electrice, pe alocuri vijelii și grindină. Pe alocuri, se vor strânge cantități de apă de până la 60 l/mp.

Meteorologii mai anunță că ploile vor traversa majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii. (Sursa/Digi24.ro)