Polițiștii stau cu ochii pe Festivalul „One night in Buciaș”, Mănăstirea Cașin. Sunt vizați traficanții și consumatorii de droguri

In Actualitate, Flagrant
august 19, 2022
Polițiști de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale sunt mobilizati pentru a ține sub control Festivalul de muzică de la Buciaș, Mănăstirea Cașin, One night in Buciaș, de sâmbătă seara, 20 august. Sunt vizați îndeosebi traficanții și consumatorii de droguri dar și scandalagii.
La Festivalul de Buciaș și-au anunțat prezența, printre alții, Emil Lassaria, Dj George A. , D.E.P. , Mircea Zara și Mc Anuryh.
În urmă cu doar două zile, pe 17 august, la un festival asemănător, de muzică electronică, desfășurat în comuna Gălăuțaș, sat Preluca, județ Harghita, forțele speciale ale Poliției au descins într-o acțiune de amploare în care s-au percheziționat zeci de vehicule, rulote și corturi și au fost descoperite cantități însemnate de droguri și substanțe interzise (cocaină, ketamină, ciuperci halucinogene, muguri de cannabis, țigarete confecționate artizanal cu cannabis) și obiecte utilizate la traficul și consumul de droguri (grindere, minicântare electronice de mare precizie, pipe, vaporizatoare, seringi, diferite obiecte folosite pentru prizare). Au fost prinse opt persoane, cetățeni români și străini, implicate în consumul și traficul de droguri.
Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente în această perioadă, sunt organizate patrule de siguranţă publică, atât pedestre, cât și auto.

Efectivele din teren vor acționa pentru siguranța fiecărui participant la evenimentul artistic, dar și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier din zonă.

Totodată, polițiștii de combatere a criminalității organizate vor acționa pentru combaterea traficului și consumului de droguri.

Sunt utilizate aparatele drugtest și etilotest, dar și autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.

Pentru a nu exista riscul ca unii dintre cei ce vor asista la eveniment să urce băuți la volan, organizatorii au anunțat că „în data evenimentului, autobuzul de la 19:30 de pe ruta Onești – M. Cașin și cel de 05:00 pe ruta M. Cașin – Onești vor ajunge, respectiv vor pleca exact din locația evenimentului”.