Jandarmii prezenți la festivalul „One night in Buciaș”, Mănăstirea Cașin, au prins un bărbat cu droguri asupra lui

In Actualitate, Flagrant
august 23, 2022
Prima ediție a festivalului „One Night in Buciaș”, Mănăstirea Cașin, a luat sfârșit, duminică dimineața, fără a fi înregistrate situații grave de tulburare a ordinii și siguranței publice, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău.
Totuși, jandarmii băcăuani care au asigurat măsurile de ordine cu ocazia desfășurării festivalului au depistat, sâmbătă noaptea, în jurul orei 3.30, într-o zonă împădurită din apropiere, o persoană care avea asupra sa un plic cu praf alb (posibil cocaină, după afirmațiile sale) și un plic cu trei muguri vegetali cu miros înțepător.
Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri în vederea consumului propriu, conform prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, împreună cu efective de poliție și pompieri, au acționat pe toată durata festivalului în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru participanți, atât în zona desfășurării festivalului, cât și în zonele adiacente.
Dispozitivul integrat de ordine publică a urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și intervenția operativă în cazul săvârșirii unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională.
Sursa/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău