Elev în clasa pregătitoare, oneșteanul Efrem Antohe-Marica, 7 ani neîmpliniți, participă la World Mathematic League

In Actualitate, Cultură și educație
august 25, 2022

Constantin Efrem Antohe-Marica nu a împlinit încă 7 ani și este elev în clasa pregătitoare la Școala generală nr. 1 din Onești. Un copil obișnuit, care se joacă, are prieteni și o familie ce îl iubește. Dar Efrem este mai mult decât atât. El este un „campion” al aritmeticii mentale.

Încă învață să scrie și să citească dar face calcule în minte, de o complexitate și cu o viteză uluitoare pentru un om obișnuit. Astfel că el este unul din copiii echipei Smarty Kids Pipera ce reprezintă România la Campionatul World Mathematic League al cărui start oficial se va da pe 2 septembrie, la Cairo.

Zâmbetul dintre două calcule complicate

Efrem a început să învețe singur numerele, de la televizor, ne spune tatăl micului geniu, Paul Antohe. După care, tot singur, a început, pe la cinci ani, să calculeze în minte. Când și-au dat seama că fiul lor are un talent deosebit, părinții lui Efrem l-au înscris la un curs online, anul trecut. „Dar mai întâi ne-am sfătuit cu el, l-am întrebat dacă asta își dorește”, ne povestește Paul Antohe. Copilul le-a spus că, da, asta îi place și vrea să continue. „Așa că noi îl sprijinim în ceea ce își dorește”, ne spune tatăl lui Efrem. 

Efrem împreună cu fratele lui, Dimitrie, 4 ani

Când l-am întrebat de la cine moștenește acest talent, de la el sau de la mama lui, Paul Antohe ne-a mărturisit că, „mai degrabă de la bunicul lui, tatăl meu, inginer pensionar Constantin Antohe, fost șef de secție la Uton și care, o perioadă, a fost profesor de matematică”

Indiferent de la cine a moștenit dragostea pentru cifre, Efrem, care va împlini 7 ani pe 22 octombrie, se pregătește serios pentru marea încercare, campionatul mondial.  Acesta se va desfășura timp de un an, cu probe în fiecare lună pe platforma pusă la dispoziție de organizatori, în timpul cărora copiii vor avea de executat 160 de calcule, în doar zece minute.

(Sursa/curieruldestiri.ro)

Echipa SmartyKids Pipera va reprezenta cu mândrie România✌️.
Printre concurenți se numără și Gavre Abigail -cod concurs 697, Gavre Rebeca-cod concurs 698, Costea Dianne- cod concurs 927, Antohe Efrem-cod concurs 620🙂.
Concursul se va desfășura pe platforma pusă la dispoziție de organizatori, unde copiii vor avea de executat 160 de calcule, în 10 min.🧮⌚️⌛️
Isteții noștri au nevoie de toată susținerea noastră👏❤
O puteți face, votându-i, urmând pașii de mai jos:
👉creează cont, accesând: https://wml.worldmathleagues.com/voter
👉validează contul din email-ul primit (!!!atenție, acesta poate intra în spam)
👉alege: SmartyKids „The future is yours „
👉apasă „next” și mai alegi o altă echipă competitoare
👉votează 5 copii din fiecare echipă.
🗓Se poate vota doar în intervalul 15 – 31 august.