Peste 50 de artiști din șase țări și-au anunțat prezența la Festivalul Internațional de Blues și Jazz de la Dărmănești

In Actualitate, Cultură și educație
august 25, 2022
 A treia ediție a Festivalului Internațional de Blues și Jazz ,,Open Air in the garden, Dărmănești jazz blues festival”, debutează vineri, 26 august, pe stadionul Uzul din Dărmănești, în organizarea Asociației ,,Sunetul Munților” și Primăriei orașului Dărmănești. La Festivalul ce se va desfășura pe perioada a trei zile, până duminică, 28 august, și-au anunțat prezența peste 50 de artiști din șase țări.
Mesajul organizatorilor
„Cu mândrie și emoție vă anunțăm că ceea ce se numește ”călătoria ediției a treia” a pornit și, putem să vă anunțăm că la ceea ce se va numi începând cu această ediție ”Dărmănești jazz, blues festival” , suntem onorați să avem invitați pe Dan Patlansky din Africa de Sud, Kyla Brox și Sam Kelly’s Station House din Marea Britanie, Eliana Cargnelutti și Big Man James din Italia, Meena Cryle & Chris Filmore Band din Austria, Cotton Pickers din Serbia, alături de Trans Express, Othello Trio, Dusty Ride și Stones Free din România.
Pentru că începând cu 2022 European Blues Union a decis ca Dărmănești jazz, blues festival să devină Blues Challenge Awarding Festival, câștigătorii European Blues Challenge 2022 – Harlem Lake din Olanda, vor fi, de asemenea, pe scena de la Dărmănești.
Călătoria 2022 va fi plină de provocări și acest lucru va continua cu siguranță până în ultima zi a festivalului. Cu toate acestea, ne simțim sufletul plin de bucurie, pentru că provocările dezvăluie întotdeauna, mai mult ca oricând, ce a fost, ce este și ce va fi Dărmănești jazz, blues festival.
Pentru elevii cu vârsta mai mică de 14 ani, precum și pentru persoanele cu dizabilități, gratuitățile rămân, la fel ca la primele două ediții.
Să ne vedem sănătoși la Dărmănești pe 26 august!”
(Foto/Fb Blues in the garden festival)