Primăria Gura Văii mai scoate la vânzare 41 de case la Rotunda dar nu investește în infrastructură

In Actualitate, Economie
septembrie 29, 2022

Primăria Gura Văii a anunțat scoaterea la vânzare prin licitație a „41 loturi de teren-curți, construcții” în Rotunda.

Primarul comunei, Silviu Tinei, a declarat, însă, că nu va mai investi în infrastructura din zonă decât în anumite condiții. „Nu voi investi până nu văd că se apucă de treabă. Ar fi culmea să bag iar milioane de lei în infrastructură ca să rămână tot așa casele”, a afirmat primarul din Gura Văii ca răspuns la o interpelare pe facebook.

Din cele 41 de loturi scoase la vânzare, unul are prețul de pornire de 6.800 de lei fără TVA, restul pornind de la 5.900 de lei fără TVA fiecare. Garanția de participare la licitație este de 10 %, data limită de depunere a ofertelor este vineri, 30 septembrie, ora 14.00, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 3 octombrie.

Loturile scoase la vânzare au suprafețe cuprinse între 460 și 690 mp fiecare.

Ultima vânzare la licitație a caselor de la Rotunda a făcut vâlvă, datorită prețului mic de la care s-a pornit licitația, chiar și 250 de euro, dar s-a transformat într-un eșec pentru că prea puțini dintre noii proprietari s-au apucat de refacerea acestora.

Ei se plâng de lipsa infrastructurii și prețurile tot mai mari la materialele de construcții. De partea cealaltă, primarul comunei spune că nu va investi în infrastructură până când noii proprietari nu își vor reface casele.

Casele au fost construite în perioada 2005-2006 pentru a-i strămuta pe locuitorii afectați de inundații. Însă sătenilor nu le-a plăcut dealul Rotunda, chiar dacă guvernul a cheltuit peste o sută de miliarde de lei vechi ca să le construiască un sat nou.