Băcăuan acuzat că și-a bătut copilul de 3 ani până l-a băgat în spital iar pe frații acestuia, de 2 și 4 ani, îi ținea în mizerie

In Actualitate, Flagrant
septembrie 29, 2022

Un băcăuan de 25 de ani este acuzat că și-a bătut copilul de trei ani, băgându-l în spital. Atât micuțul cât și frații lui, de doi și patru ani, erau ținuți în condiții mizerabile de tatăl și mama lor, 21 de ani. Împotriva părinților s-a luat măsura de protecție provizorie a copiilor.

Conform IPJ Bacău, miercuri, 28 septembrie, Secția 1 Poliție Bacău a fost sesizată de către D.G.A.S.P.C. Bacău despre faptul că un bărbat de 25 de ani şi-ar fi agresat fizic fiul de 3 ani, lovindu-l cu un băţ în mai multe zone ale corpului, în timp ce se afla în locuința sa.

La fața locului s-au deplasat două patrule auto de siguranță și un echipaj de intervenție, iar din primele verificări a rezultat că aspectele sesizate se confirmă. Minorul a fost găsit în condiţii necorespunzătoare, cu o stare de igienă precară, pe pardoseala locuinţei, prezentând urme vizibile de violenţă pe corp.

Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgențe Bacău pentru îngrijiri medicale și investigaţii medicale suplimentare de specialitate, împreună cu ceilalţi doi fraţi, o minoră de 2 ani şi un minor de 4 ani, care se aflau în locuinţă.

La fața locului a fost identificată și mama minorilor, o tânără de 21 de ani, care nu a întreprins nicio măsură în vederea protejării acestora și nu a anunțat organele în drept despre cele întâmplate. Persoanele implicate în eveniment au fost conduse la sediul Secţiei 1 Poliţie Bacău în vederea continuării cercetărilor iar lucrătorii D.G.A.S.P.C. Bacău au dispus măsuri de ocrotire față de cei trei minori.

Totodată, pentru siguranţa acestora, polițiștii au emis două ordine de protecţie provizorii împotriva părinților, în temeiul Legii 217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Sursa/IPJ Bacău, Foto ilustrativ