Un patron de magazin din Bacău, amendat cu 10.000 de lei pentru că vindea produse fără să bată în casa de marcat

In Actualitate, Flagrant
august 04, 2023

Un patron din Bacău a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că vindea produse fără a le fiscaliza în casa de marcat electronică fiscală. El a fost descoperit în timpul unui control al polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bacău. (Foto ilustrativ)

Comunicat IPJ Bacău: Miercuri, 2 august a.c, polițiștii Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au organizat o acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale. Au fost verificați 25 de operatori economici verificaţi și au fost aplicate 15 sancţiuni contravenționale, în valoare de 33.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat suma de 2.350 de lei.

În urma verificării economice efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din mun. Bacău, ce avea declarat ca obiect de activitate comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun s-a constatat faptul că, operatorul economic a comercializat produse fără a fiscaliza în casa de marcat electronică fiscală, respectiv fără a evidenţia în actele contabile ale societăţii, suma de 755 de lei.

În cauză, a fost aplicată sancţiunea contravenţională a amenzii în valoare de 10.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea sumei de 755 lei, reprezentând încasări nefiscalizate.