O femeie din Moinești, 62 de ani, a fost înșelată de peste 80.000 de lei prin metoda „Generalul American”

In Actualitate, Flagrant
noiembrie 14, 2022

O femeie de 62 de ani, din Moinești, a rămas fără 80.900 de lei după ce a căzut victimă unei noi metode de escrocherie online, cunoscută sub numele de „Generalul American”.

Victimele escrocilor nu au, de regulă, experienţă în lumea online. Acestea sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă. Atunci încep şi cererile de împrumuturi.

Polițiștii de investigații criminale din Moinești au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unei femei de 37 ani, din județul Giurgiu. Cu această ocazie, la imobilul acesteia au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă.

Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 2-16 mai, bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracțiunea de înșelăciune prin metoda Generalul American în dauna unei femei de 62 de ani, din Moinești, în urma căreia ar fi primit, în conturi bancare ce îi aparțineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranșe. Ulterior, ar fi remis suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor în cauză și tragerea la răspundere penală.

Polițiștii atrag atenția asupra acestei forme de înșelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordați, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relație de prietenie și îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă.

Sursa/IPJ Bacău