Un club de noapte din Bacău a fost închis de pompieri. Inspectorii ISU au dat și amenzi de peste o sută de mii de lei

In Actualitate, Flagrant
noiembrie 22, 2022

Inspectorii de prevenire de la ISU Bacău au dispus închiderea unui club de noapte în urma unor controale inopinate efectuate la mai mulți operatori economici din județ, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

În urma acțiunilor de control desfășurate la 4 operatori economici, au fost constatate 10 deficiențe principale pentru care au fost aplicate 4 avertismente și 6 amenzi în cuantum de 113.000 lei, precum și 1 sancțiune complementară de oprire a funcționării / utilizării a unei construcții cu destinatia de comerț (alimentație publică – restaurant și club), informează ISU Bacău.

Principalele neregulile constatate au fost: 

– lipsa căilor de evacuare în raport cu valoare de referință;

– exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare;

– lipsa iluminatului de siguranță căilor de evacuare;

– lipsa mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (hidranti interiori);

– exploatarea cu deficiențe a instalațiilor electrice.

De menționat este faptul că pe timpul verificărilor, inspectorii ISU Bacău au identificat două obiective care nu dețineau autorizația de securitate la incendiu.

Sancțiunile sunt prevăzute de Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Întrucât siguranța celor care aleg să îsi petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, a mai transmis ISU Bacău. (Foto ilustrativ)