Restricții de circulație în Onești din cauza transportului agabaritic ce tranzitează orașul

In Actualitate, Economie, National
noiembrie 21, 2022

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în zilele de 21 și 22 noiembrie 2022, se vor desfășura două transporturi agabaritice pe tronsonul DN 11 (E 574) Onești – limită județ Bacău, motiv pentru care se impun restricții de circulație pe ambele sensuri de mers, ce vizează autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

Variantele ocolitoare pentru aceste vehicule sunt:

– Onești – DN 12A – Comănești – Miercurea Ciuc – DN 12 – Brașov – DN 11B – Târgu Secuiesc;

– Târgu Secuiesc – DN 2D – Focșani.

Tranzitarea orașului Onești se face pe traseul DN11 – stânga la giratoriul pe str Calea Mărășești – dreapta pe Str Redului – înainte pe str AI Cuza – dreapta pe Str. Libertății – dreapta la giratoriu pe Str Libertății – stânga la giratoriu pe Calea Brașovului, DN11 cu ieșire din oraș. 

Traseul convoiului continuă pe pe DN11 – Bogdăneşti – pe DN11 Oituz – Hârja – Poiana Sărată – DN11 Oituz – Bretcu – Lunga – Săsăuși – Târgu Secuiesc, strada Bem Jozsef – stânga str Fabricii – stânga Dn11 – Cernat – Moacşa – Ozun – dreapta pe Dn 12. Cosem- Chilieni – Sfântu Gheorghe. str Lct Păiuş David – stânga pe pod peste râul Olt – dreapta pe str Lunca Oltului – Dn 12 Olteni – continuare înainte pe Dn 12 cu oprire pe stânga în parcarea de până în trecerea căii ferate electrificate Malnaş. etc … destinaţia finală fiind Miercurea Ciuc.

Anunțul CNAIR

În perioada 14.11.2022 – 23.11.2022 se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul:

Brăila – DN21 – DN2B – DN22 – Râmnicelu – DN2 – Râmnicu Sărat – DN2 – Bacău – Varianta Ocolitoare Bacău – DN11 – Onești – DN11 – Chichiș – DN12 – Sfântu Gheorghe – DN12 – Miercurea Ciuc.

Vehiculele transportă structuri metalice.    

Lățimea maximă a vehiculelor este de 6,50 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculele vor fi însoțite de două autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale poliției rutiere. Transporturile nu se vor desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.