Un individ care spărgea vitrinele unor magazine din Bacău a fost prins de un jandarm aflat în timpul liber

In Actualitate, Flagrant
februarie 24, 2023
Un bărbat care a spart geamurile mai multor magazine din Bacău a fost reținut de un jandarm aflat în timpul liber, transmite Gruparea de Jandarmi Mobilă Alexandru cel Bun Bacău.
În seara zilei de joi, 23 februarie, în jurul orei 20.30, un bărbat de 39 de ani din Bacău a spart geamurile de la trei societăți comerciale de pe strada Narciselor și Calea Republicii din municipiul Bacău, folosind o piatră de pavaj.
Un jandarm din Gruparea Mobilă Bacău, aflându-se în timpul liber, alarmat de zgomotele de sticlă spartă și strigătele bărbatului, s-a deplasat spre acesta, în timp ce a sunat la dispeceratul unității pentru a solicita sprijinul colegilor aflați în serviciu.
Sergentul major Iulian Constantin Guțu, după ce și-a declinat identitatea, i-a cerut bărbatului să se oprească. Individul, cunoscut drept o persoană cu un comportament deviant pe fondul consumului de alcool, a devenit violent, iar Iulian l-a imobilizat până la sosirea echipajului de jandarmerie aflat în serviciu.
Având în vedere continuarea comportamentului agresiv al bărbatului în cauză, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde a fost internat la secția de psihiatrie.
Pe numele lui au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, fiind predate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.
Sergentul major Iulian Constantin Guțu are 26 de ani, este jandarm de 5 luni și știe că sintagma „în slujba cetățenilor” reprezintă o stare de spirit permanentă!
Felicitări, Iulian!
(Comunicat/ Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău)