Polițiștii de la Rutieră Bacău i-au luat în colimator pe vitezomanii de pe drumurile din județ

In Actualitate, Flagrant
februarie 25, 2023

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău au acționat pentru reducerea riscului rutier prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, îndeosebi pentru depistarea vitezomanilor sau cei care comit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

La data de 22 februarie, polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă limita legală de viteză.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 179 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, din care 89 pentru depășirea limitelor legale de viteză. De asemenea, polițiștii au reținut 24 de permise de conducere, din care 18 pentru depășirea limitei legale de viteză. Totodată, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 2 infracțiuni.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, polițiștii vă reamintesc:

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!

Manifestaţi prudență sporită la volan, adaptaţi viteza de deplasare condiţiilor de drum, măriţi distanța în mers și nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic!

Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Comunicat/IPJ Bacău