Braconieri urmăriți de Poliție, noaptea, pe străzile din Bacău după ce au abandonat o barcă și plase monofilament la Insula de Agrement

In Actualitate, Flagrant
februarie 25, 2023
În noaptea de miercuri spre joi, după o patrulare amănunțită desfășurată pe lacul Galbeni, echipa Centrului Regional de Ecologie Bacău, se retrăgea spre sediu, relatează reprezentanții CRE.
”În jurul orei 03.00, ajunși în oraș, colegii au aruncat un ochi și la Insula de Agrement, asa cum fac de obicei.
Pe luciul lacului a fost observată o ambarcațiune cu două persoane care întindeau plase. A fost sesizată poliția prin serviciul 112, și deși persoanele în cauză au încercat să fugă, fiind preluați de o mașină de teren din zona casei de oaspeți, aceștia au fost opriți de Poliție.
În urma căutărilor a fost descoperită o barcă pneumatică abandonată, saci și alte accesorii, precum și plase monofilament întinse în apropiere, în lungime de aproximativ 150 m.
Instituțiile abilitate au demarat procedurile legale față de aspectele constatate.”, se arată în comunicatul CRE.

Comunicatul IPJ Bacău

Joi, 23 februarie, polițiștii din cadrul Secţiilor 1 și 2 Poliţie Bacău, împreună cu reprezentanţi ai Centrului Regional de Ecologie Bacău, au depistat trei bărbați care ar fi abandonat o barcă pe faleza lacului de acumulare Bistriţa, precum şi o plasă monofilament identificată pe luciul apei.

Polițiștii au identificat mai multe bunuri, respectiv, o barcă gonflabilă din cauciuc, 4 vâsle, 4 saci din plastic, o pompă pentru umflat barca, 2 pernuţe gonflabile pentru barcă, o ancoră improvizată, precum şi o plasă tip monofilament de aproximativ 150 de metri. În plasa monofilament erau captivi aproximativ 5 kg de peşte, care a fost eliberat în mediul natural.

Bunurile au fost ridicate şi predate reprezentaţilor Centrului Regional de Ecologie Bacău.

S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Sursa, foto/IPJ Bacău, CRE Bacău