Ce investiții se vor face în Onești, în 2023, de către administrația locală. Proiectele primarului Laurențiu Neghină

In Actualitate, Economie, Politica
februarie 01, 2023
Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a prezentat proiectele ce vor demara în acest an:
 „Stimați oneșteni,
Din respect față de dumneavoastră, vin cu o scurtă prezentare a activității ce mi-am propus să o desfășor în acest an.
Cu voia lui Dumnezeu, în maxim trei luni, vor începe lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale pe alte zece străzi din Onesti. De această dată ne vom concentra atenția pe zona de sus a orașului, o zonă în care nu s-a intervenit serios de peste 30 de ani.
Este vorba de străzile George Călinescu, Emil Rebreanu, Saturn, Venus, Jupiter, Apolo, Aurora, George Bacovia, Culturii, Stirenului (materialele pentru licitație sunt anexate alăturat).
Încurajez toți antreprenorii din domeniu să participe cu încredere la licitație. Cu cât prețul va fi mai mic, cu atât vom putea realiza mai multe lucruri necesare orașului nostru!
De asemenea, tot cu voia lui Dumnezeu, într-o lună încep lucrările de modernizare a Piațetei Casei de Cultură, lucrări care vor include modernizarea străzii Mercur și a parcului din imediata vecinătate.
În acest an, am credința că vom moderniza iluminatul stradal prin înlocuirea lămpilor stradale cu lămpi pe led și vom constriui o nouă creșă in incinta liceului Dimitrie Cantemir.
În prima parte a anului vom finaliza atât lucrările de modernizare a rețelei de apă și canalizare, cât și lucrările la noua stație de tratare ape menajere, iar până la finalul anului va fi dată în folosință noua stație de captare (a doua sursă de apă pentru Onești).
De aproximativ o săptămână, au început lucrările de reabilitare și modernizare a Bibliotecii Municipale Radu Rosetti, în timp ce lucrările la Școala nr 1, Ghiță Mocanu și Grădinița Magnolia sunt în plină desfășurare.
Mai mult, am obținut finanțări pentru:
 construirea a două blocuri de locuințe pentru tineri specialiști in zona Casei de Cultura;
– amplasarea a încă 332 de camere de supraveghere;
– construirea a 20 de stații de încărcare electrică;
– construirea a 50 de insule de gunoi menajer și reciclabil pe bază de cartela digitală;
– prin fonduri europene si cu sprijinul necondiționat venit din partea Consiliului Județean, vom moderniza anul acesta Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”, un proiect în valoare de 10.000.000 lei;
– vom reabilita mini-hotelul sportiv;
– cu bani de la bugetul local, anul acesta vom demara lucrările de introducere gaze naturale in cartierele: Slobozia, Belci, Borzesti si Crucea de Piatră si vom extinde rețeaua de alimentare cu energie electrica în cartierul Lanul Gării;
– vom construi un depozit voluntar pentru deșeuri neconforme;
– vom moderniza străzile Industriilor și Caraclăului;
– prin programul Anghel Saligny am obținut finanțare în valoare de 32 de milioane de lei pentru modernizarea totală a străzii Calea Adjudului.
– în acest moment, la Spitalul Municipal Onești se desfășoară lucrări și se achiziționează aparatură în valoare de 80 de milioane de lei;
– cu sprijinul Apelor Române, prin Administrația Bazinală de Apă Siret, va fi reconstruit Barajul Belci, un proiect în valoare de 214 milioane lei. Și lista continuă…
Toate aceste lucruri se realizează printr-o bună conlucrare a Primăriei Onesti, a Consiliului Județean și a mai multor instituții ale statului în care salariații își fac meseria cu implicare și simț de răspundere.
Reiterez: Din punctul meu de vedere, lucrurile au intrat pe un făgaș normal în România, odată cu intrarea Partidului Social Democrat la guvernare.
Ieri am văzut o postare a președintelui PNL Bacău, care își manifesta frustrarea și neputința criticând conducerea Consiliului Județean.
Și asta, în condițiile în care ei – liberalii, în perioada lor de glorie (2020 – 2021), au pedepsit foarte multe localități din România a căror conducere nu avea culoarea politică potrivită, printre care și Oneștiul, nedreptate pe care sunt sigur că onestenii nu o vor uita curând!
Vă mulțumesc pentru încredere!
Cu deosebit respect,
primarul Municipiului Onești,
Victor Laurențiu Neghină”
Foto/Dan Dima