Femeia (74 de ani) din Bacău, căreia i s-a implantat cardiostimulator de la morți, a decedat. Fiica acesteia a făcut plângere la Poliție

In Actualitate, Flagrant, Social
februarie 22, 2023

O femeie de 74 de ani din județul Bacău, fostă pacientă a medicului acuzat că a implantat dispozitive medicale recuperate de la pacienți decedați, a murit luni noapte, după mai mult de două săptămâni în care a fost internată la Terapie Intensivă, informează ProTV.

Fiica femeii a făcut plângere la Poliție. Mărturia ei va ajunge în dosarul care îl vizează deja pe cardiologul acuzat că le implanta unor cardiaci stimulatoare luate de la morți.

Femeii de 74 de ani îi fusese implantat un cardiostimulator în luna august, anul trecut.

Fiica ei a făcut deja plângere la Poliție, iar agenții i-au spus că urmează să fie audiată. Mărturia ar putea fi anexată la dosarul în care doctorul a fost arestat pentru abuz în serviciu și luare de mită. Deocamdată, anchetatorii încercă să afle dacă moartea acestei femei are sau nu legătură cu intervențiile făcute.

Anchetatorii susțin că fost implantate, astfel, 238 de dispozitive extrase de la cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște. Dispozitivele au fost reutilizate, deși acest lucru este interzis de legislație și este consemnat și pe ambalaj. (Foto ilustrativ)