ULTIMA ORĂ/Patronul lanțului de magazine Central Onești, Cătălin Cristea, a fost arestat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene de 1,6 milioane de euro

In Actualitate, Flagrant, National
februarie 25, 2023

Patronul lanțului de magazine Central Onești, Cătălin Cristea, a fost arestat joi într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Valoarea prejudiciului, conform procurorilor de la parchetul European, este de 1,6 milioane de euro.

Magistrații Curții de Apel Iași au admis miercuri, 22 februarie, contestația procurorilor Parchetului European și au emis mandate de arestare intr-un dosar de fraudă cu fonduri europene cu un prejuduciu de 1,6 milioane euro. Astfel, a fost arestat Cătălin Cristea patronul lanțului de supermarketuri ‘’Central’’, Petronela Ștefan, patroana firmei de consultanță care gestionat proiectul european dar si Tereza Grigoraș, contabila magazinelor, informează dezvaluirea.ro.

Foto dezvaluirea.ro-Petronela Ștefan și Tereza Grigoraș

Cătălin Cristea, patronul lanțului de supermarketuri ‘’Central’’ din Onești, Petronala Ștefan-consultant pe fonduri europene dar si expertul contabil Tereza Grigoraș din Onești au fost arestați joi de magistrații Curtii de Apel intr-un dosar de frauda cu fonduri europene cu un prejudiciu de 1,6 milioane euro. De precizat insă că Tereza Grigoraș a fost plasată în arest la domiciliu. Cătălin Cristea deține supermarketuri cu brandul ‘’Central’’in mai multe orașe si comune din Bacău, Onești, Târgu Ocna, Dofteana etc. magazine pe care le gestioneaza prin intermediul firmei Avantgarde SRL.

Central Onesti
Central Onesti

Fonduri cu acte false

Inițial magistrații Tribunalului Iasi au respins propunerea de arestare (vezi mai jos) si au dispus ca cei trei sa fie cercetați sub control judiciar. Ieri, Cătălin Cristea și Petronela Stefan au fost trimiși in arestul IPJ pentru 30 de zile iar Tereza Grigoras a fost arestată la domiciliu. Dosarul este instrumentat de procurorul Paul Teodor Leontică. (Sursa/dezvaluirea.ro)

În Foto/ Petronela Ștefan