Pompierii din Onești, Moinești și Comănești au intervenit la un incendiu de pădure în comuna Oituz

In Actualitate, Flagrant
martie 15, 2023

Marți, 14 martie, un apel primit în dispeceratul integrat ISU-SAJ, în jurul orei 19:00, anunța producerea unui incendiu de litieră, ce se manifesta în cadrul pădurii administrate de Ocolului Silvic Privat Oituz.

La locul indicat, au intervenit șase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În teren s-au deplasat si cinci lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Oituz și 15 lucrători ai Ocolului Silvic Privat Oituz.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2 ha, reprezentând litieră, cioate și doborâturi. În jurul orei 21:20, acesta a fost localizat, fiind supravegheat pe parcursul nopții.

Miercuri dimineață, acțiunea de stingere s-a reluat, la locul evenimentului deplasându-se forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 12 pompieri militari, ce încadrează următoarele mijloace: o auospecială de stingere, o autospecială de stins incendii de pădure și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Acțiunea de stingere este în dinamică. Intervenția pompierilor militari este una dificilă, din cauza terenului greu accesibil. Accesul la locul indicat se face fără mașini, la o distranță de aproximativ 3 km.

Menționăm faptul că nu există pericolul ca incendiul să se propage către locuințe.

În cursul zilei de miercuri, pompierii băcăuani au intervenit pentru lichidarea a 14 incendii produse în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău. Dintre acestea, șapte intervenții au fost pentru stingerea incendiilor produse la vegetația uscată.

Pompierii solicită, în continuare, cetățenilor să manifeste prudență în această perioadă și să respecte interdicțiile privind focul deschis!.