Au furat 183 m de cablu telefonic din Oituz. Autorii, trei tineri din Ștefan cel Mare, au fost reținuți de polițiști

In Actualitate, Flagrant
martie 20, 2023

O patrulă de poliție din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti a oprit un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, care circula pe un drumul agricol în seara zilei de 14 martie

În autoturism au fost identificați alți doi tineri, de 23 și 28 ani, ambii din comuna Ştefan cel Mare. Cu ocazia efectuării controlului asupra autoturismului, polițiștii au descoperit cantitatea de aproximativ 100 m liniari cablu de telefonie, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată de către ocupanţii autoturismului. Cablul a fost ridicat în vederea stabilirii provenienței.

După câteva zile, pe 18 martie, polițiștii din cadrul Poliției mun.Onești, însoțiți de criminaliști și luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul jandarmilor, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, emise de către Judecătoria Oneşti, la locuinţele celor trei tineri cu vârste cuprinse între 23 și 28 de ani.

La imobilele acestora, polițiștii au identificat mai multe bunuri, respectiv unelte şi cabluri electrice pentru care nu există documente justificative.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în seara zilei de 14 martie, bănuiții ar fi sustras de pe raza comunei Oituz 183 m de cablu, aparţinând unui operator de telefonie, cauzând un prejudiciu în valoare de 6.000 de lei. (Sursa/IPJ Bacău, foto ilustrativ)