Un bărbat din Livezi a fost arestat pentru că a dat foc mașinii fostei iubite. Bărbatul a avut un complice din București. Ce au găsit polițiștii acasă la cei doi

In Actualitate, Flagrant
aprilie 01, 2023

Un bărbat de 33 de ani, din comuna băcăuană Livezi, a fost arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi dat foc autoturismului fostei sale iubite. Odată cu individul din Livezi a fost arestat și complicele său, un bărbat de 39 de ani, din București. Cei doi sunt acuzați că anul trecut, în august, s-au dus cu mașina bucureșteanului în comuna băcăuană Cleja, unde locuiește fosta concubină a bărbatului din Livezi. Acolo, au dat foc mașinii femeii, folosind un lichid inflamabil. Paguba estimată este de 20.000 de euro.

Conform unui comunicat al IPJ Bacău, la data de 18 august 2022, în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au fost sesizați prin 112, de către o tânără de 33 de ani, din comuna Cleja, despre faptul că, persoane necunoscute i-au incendiat autoturismul ce era parcat în fața locuinței sale.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale care, în urma unor activități informativ-operative complexe, au identificat un bărbat de 33 de ani, din comuna Livezi, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

La data de 01 martie a.c., polițiștii de investigații criminale, împreună cu cei din cadrul Poliției mun. Onești, criminaliști și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 4 percheziții domiciliare, din care, 2 pe raza mun. Onești, una în comuna Livezi și una în municipiul București, unde au fost identificate mijloace materiale de probă, telefoane mobile, chei de autovehicule, un pistol neletal și sume de bani. De asemenea, bărbatul de 33 de ani și un altul de 39 de ani, din București, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

Din cercetări s-a stabilit că, bănuitul s-ar fi deplasat cu un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din București, pe raza comunei Cleja, la domiciliul fostei concubine, respectiv tânăra de 33 de ani, unde ar fi incendiat autoturismul și bunurile acesteia din interiorul autovehicului, folosind un lichid inflamabil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de euro.

La data de 27 martie a.c., cei doi bărbați au fost reținuți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, pentru 24 de ore. Ulterior, au fost prezentați instanței care a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Poliției Sector 1 București, al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție București, ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. (Sursa/IPJ Bacău, foto ilustrativ)