Tinerii karateca de la CS Hikaru, dojo Bacău și Onești, au clasat România pe locul III la Campionatele Mondiale și Europene 2023 Malta

In Actualitate, National, Sport
aprilie 04, 2023
Tinerii karateca de la Clubul Sportiv Hikaru, dojo Bacău și dojo Onești, s-au întors cu 67 de medalii  (14 aur, 27 argint, 27 bronz) de la Campionatul Mondial de Karate Malta Open și Campionatul European de Kobudo, competiții ce s-au desfășurat în Malta, în perioada 31 martie-1 aprilie.
Datorită rezultatelor de excepție ale sportivilor din Bacău și Onești, România s-a clasat pe locul III la cele două mari competiții.
Sportivii de la dojo Onești,  antrenoare Sensei Andreea Diana Mazilu și Laura Nicoleta Niculiță și Sempai Elena Mazilu, au câștigat 24 de medalii, din care cinci de aur, zece de argint și nouă de bronz.
Luis Nicolas Catalani, 13 ani, Școala George Calinescu, a reușit o performanță deosebită, cucerind patru medalii de aur, tot atâtea de argint și două de bronz.
Patrick Mihalea, 9 ani, Școala nr 1, a câștigat o medalie de aur, patru de argint și una de bronz.
De asemenea, Sebastian Bohor, 14 ani, Școala George Călinescu, a urcat pe podium de trei ori, cu două medalii de argint și una de bronz, iar Rareș Avram, 13 ani, Școala Ghiță Mocanu, a obținut patru medalii de bronz.
Sportivii din dojo Bacău au obtinut de asemenea, rezultate remarcabile:
Andrei Mazilu-1 loc I, 2 loc II, 5 locul III, Locul III în categoria UKF – Senior Male Kumite
Ema Jitaru – 1 loc I, 2 locul II, 1 loc III
Elena Mazilu – 2 locul I, 3 locul II, 5 locul III
Andreea Mazilu – 4 locul I, 5 locul II, 1 loc III, Locul II în categoria UKF Senior Female Kata
Alexandra Romaneț – 1 loc I, 2 locul II, 5 locul III
Alexandru Cîrlig – 2 locul II
La cele două competiții au participat peste 700 de sportivi din 29 de țări, de pe șase continente.
În urma extraordinarelor  rezultate obținute, echipa Clubului Sportiv Hikaru a clasat România pe locul trei pe națiuni la numărul total de medalii, atât la Campionatul Mondial Malta Open cât și la Campionatul European de Kobudo.  (Kobudo este o artă marțială  tradițională japoneză. În kobudo se folosește un număr mare de arme, începând de la un mic bețisor de lungimea unui creion până la bastonul lung, naginata, tonfa, sabie etc.)
„Felicitări tuturor sportivilor pentru zecile de ore de antrenament, pentru curajul și seriozitatea de care ați dat dovadă!
Felicitări pentru toate aceste rezultate extraordinare care să vă motiveze și să vă facă să munciți de cel puțin două ori mai mult, pentru că puteți!
Mulțumim părinților care au fost alături de noi la fiecare pas în aceste zile de foc și celor care ne-au așteptat acasă cu emoții!”, este mesajul transmis de Clubul Hikaru după întoarcerea din Malta.